Όταν μου το είπε ο πρώτος γιατρός, είχα πάθει σοκ!

Όταν μου το είπε ο πρώτος γιατρός, είχα πάθει σοκ!

Περπατάμε και τρέχουμε, μερικές φορές στεκόμαστε όρθιοι για αρκετές ώρες. Όταν φροντίσουμε τα πόδια μας, θα μας φροντίζουν κι αυτά εμάς! Για αυτό κι έχουμε συμβουλευτεί γιατρούς για να μάθουμε τις 5 κακές συνήθειες που μπορεί να καταστρέψουν τα πόδια μας και πρέπει να τις σταματήσουμε ΑΜΕΣΩΣ.

• Πολλές γυναίκες φοράνε επίπεδα παπούτσια για να μην πονάνε από το τακούνι, το πρόβλημα με αυτά είναι πως δεν παρέχουν αρκετή υποστήριξη στην φτέρνα του ποδιού.

• Οι περισσότεροι άνθρωποι, παραμελούν την υγιεινή των ποδιών τους. Πολλές φορές παραμελούμε τα πόδια μας με αποτέλεσμα να μολύνονται και είναι σημαντικό να καθαρίζουμε τα ποδιά μας και να τα τρίβουμε καλά.

• Οι παντόφλες μπορεί να είναι άνετες αλλά δεν προσφέρουν υποστήριξη στα πόδια και για αυτό τον λόγο δεν πρέπει να τις φοράμε συνεχώς.

• Με τον καιρό, φορώντας πολύ μικρά και στενά παπούτσια θα προκαλέσουν παραμορφώσεις στα δάχτυλα ή/και στα κόκαλα. Είναι σημαντικό το πόδι να είναι άνετο μέσα στο παπούτσι.

• Οι γιατροί λένε πως δεν πρέπει να φοράμε μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια, γιατί μειώνεται η πίεση που δέχονται οι μυς, επειδή χρησιμοποιούνται συνεχώς με τον ίδιο τρόπο.

Όταν μου είπε ο πρώτος ποδίατρος αυτές τις 5 Κακές συνήθειες που καταστρέφουν τα πόδια μας είχα πάθει σοκ, επειδή τα έκανα όλα αυτά! Μετά από πολλές συζητήσεις και με άλλους γιατρούς, αποφάσισα να τις σταματήσω ΑΜΕΣΩΣ και να επισκεφθώ τα καταστήματα Talbot Shoes, για να βρω τα καταλληλότερα παπούτσια για τα πόδια μου, για να μην έχω ξανά οποιοδήποτε πρόβλημα.